Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Μεγάλη συγκέντρωση στον Πειραιά ''KAI H XEIΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ''

-----000eira2ΚΑΤΑΜΕΣΤΟΣ Ο ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΤΗΝ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΠ
Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (31/10) η κεντρική πολιτική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας, στο κτίριο του Πειραϊκού Συνδέσμου στον Πειραιά, με θέμα την εγκληματική ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και την ανάγκη αποτροπής της...
  Με κεντρικό ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας, και με τις ουσιαστικές παρεμβάσεις της: Αναστασίας Φραντζεσκάκη, συνδικαλίστριας του ΟΛΠ, Αντώνη Νταλακογεώργου προέδρου της ΠΕΝΕΝ και του Βασίλη Γκιτάκου επικεφαλής ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, έγινε μια πλήρης και εμπεριστατωμένη ανάλυση του θέματος της ιδιωτικοποίησης και τις συνέπειες που θα επιφέρει στον Πειραιώτικο λαό.
 
Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν, εκτός των άλλων,ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης, οι δήμαρχοι ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ Χ. Βρεττάκος και ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ Γ. Λαγουδάκης και Δημοτικοί Σύμβουλοι των δήμων της Β' Πειραιά.
  
Με ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη των δεκάδων θυμάτων προσφύγων στο Αιγαίο, άνοιξε την ομιλία του ο Παν. Λαφαζάνης, αναφερόμενος κυρίως στις ευθύνες του δυτικού ιμπεριαλισμού και των ''δορυφόρων'' του, όπως η Ελλάδα για την ανθρωπιστική τραγωδία.    
Ο Παν. Λαφαζάνης υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα παγκοσμίως που ξεπουλάει τον εθνικό της πλούτο σε ξένες κρατικές επιχειρήσεις. Τα λιμάνια στην κινέζικη κρατική cosco, τα αεροδρόμια και τις τηλεπικοινωνίες σε γερμανικές κρατικές επιχειρήσεις και το αέριο κρατική αζέρικη εταιρία.
 
Ειδικότερα για τον ΟΛΠ υποστήριξε, πως :''έχει υπάρξει συναλλαγή κάτω από το τραπέζι της κυβέρνησης με τους Κινέζους, για την "παράδοση" του λιμανιού σε αυτούς''. Συνεχίζοντας επεσήμανε, ότι :''Οι Κινέζοι επιδιώκουν, να δημιουργήσουν μια βάση στην οποία θα έχουν τον πλήρη και απόλυτο έλεγχο, προκειμένου να διαμορφώσουν ένα κινέζικο γκέτο κερδοσκοπίας''.  
Για τις θετικές ρυθμίσεις όσον αφορά το χώρο των Λιπασμάτων, τόνισε πως θα χρησιμοποιηθούν σαν "το τυρί στη φάκα", προκειμένου η μνημονιακή κυβέρνηση να χρυσώσει το χάπι της εγκληματικής παραχώρησης μιας ακτογραμμής 32χλμ.
  Επίσης,υποστηρίχθηκε από όλες τις πλευρές, ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ενώ χρειάζεται αποφασιστική, ενιαία αντίσταση και πάλη των κοινωνικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων για την απόκρουση της ιδιωτικοποίησης . Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ μπορεί να ματαιωθεί με τον αγώνα, ήταν το μήνυμα της συγκέντρωσης.     -------000peira1
----000peira3
-------00000peira9
-------000peira2
-------0000peira7
-----000peira6
------peira8
Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου