Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΟΛΟΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου 3 και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Το πόρισμα της Επιτροπής των λεγόμενων «Σοφών» για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα ακραίο αντικοινωνικό, κυριολεκτικά θατσερικό μανιφέστο εκθεμελίωσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, καταστροφής των συντάξεων και εξαθλίωσης των συνταξιούχων. Η κυβέρνηση προορίζει για την Επιτροπή των λεγόμενων «Σοφών» το ρόλο του «λαγού» για την προωθούμενη από αυτήν και συμφωνημένη με την τρόικα στο 3ο μνημόνιο κατεδάφιση των συντάξεων και συνολικά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων....

Η συνεχιζόμενη σε πρωτοφανή επίπεδα φοροληστεία, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις με το νέο μισθολόγιο, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η προβλεπόμενη νέα επίθεση με στόχο την εκμηδένιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, αποτελούν την πραγματικότητα και το μέλλον που προετοιμάζουν.    
Η δημόσια παιδεία και υγεία διαλύονται. Τα κενά στα σχολεία της χώρας παραμένουν ακάλυπτα, πολλές κλινικές δημόσιων νοσοκομείων μένουν χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να απειλούνται με λουκέτο. Λιμάνια, αεροδρόμια ενέργεια και νερό ξεπουλιούνται μαζί με ολόκληρες δημόσιες εκτάσεις. Οι πλειστηριασμοί ακόμη και πρώτης κατοικίας θα είναι πραγματικότητα μετά την εκχώρηση των «κόκκινων δανείων» στους διεθνείς κερδοσκόπους.
Ακόμη και η αναιμική προεκλογική υπόσχεση της κυβέρνησης ότι θα «απαλύνει» τα σκληρά μέτρα των μνημονίων με κοινωνικά ισοδύναμα, τώρα καταρρέει. Δεν έχει ισοδύναμα ούτε για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ούτε για να καλύψει τα χρήματα από την κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία. Η κυβέρνηση δεν έχει λύσεις ούτε ισοδύναμα που να απαλύνουν την εξαθλίωση της φτωχολογιάς, γιατί δεν έχει την πρόθεση να συγκρουστεί με τους δανειστές, την ΕΕ και το ντόπιο κεφάλαιο που επιβάλλουν τις μνημονιακές πολιτικές.
Τα μόνα μέτρα, που μπορούν να σπάσουν τη λιτότητα των μνημονιακών πολιτικών, είναι η φορολόγηση του πλούτου, η εθνικοποίηση των τραπεζών και η επανακρατικοποίηση των δημόσιων οργανισμών και φορέων που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, η παύση πληρωμών στους δανειστές, η διαγραφή του χρέους και η έξοδος από την ευρωζώνη. Τότε θα έχουμε την αναγκαία οικονομική ρευστότητα να σώσουμε τα ασφαλιστικά ταμεία, να μειώσουμε την ανεργία, να χρηματοδοτήσουμε τη δημόσια παιδεία και υγεία.
Με τους αγώνες μας μπορούμε να τους σταματήσουμε. Η επιτυχία της γενικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.
Η Λαϊκή Ενότητα δίνει και θα δίνει μαζικό και δυναμικό παρών στους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες που γίνονται και θα γίνουν όλο το επόμενο διάστημα, προσπαθώντας να συμβάλουμε στο συντονισμό και στην κλιμάκωσή τους, καθώς και στη δημιουργία ενός εργατικού μετώπου πάλης για την ανατροπή της λιτότητας και των μνημονιακών πολιτικών.


ü     Όχι στις μειώσεις συντάξεων και στην αύξηση τωνορίων ηλικίας. Δημόσιο, καθολικό, αλληλέγγυο, αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλους
ü     Αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης στην παιδεία και την υγεία. Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
ü     Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, των αεροδρομίων και κοινωνικών αγαθών.
ü     Όχι στα χαράτσια και τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000.
ü     Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη-Διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ - ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΣ 12ης ΝΟΕΜΒΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου