Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ (17/11): ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ''ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ'' ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 3μ.μ
Διαχρονική και άφθαρτη παραμένει η εξέγερση του Πολυτεχνείου της 17ης Νοέμβρη του 1973 και μαζί με αυτήν η μεγάλη πορεία που διεξάγεται κάθε χρόνο προς τιμήν των νεκρών και των εξεγερθέντων του Νοέμβρη για την διεκδίκηση των αιτημάτων και οραμάτων τους, που σήμερα μοιάζουν όσο ποτέ επίκαιρα.
Ιδιαίτερα φέτος τόσο η Παρισινή τραγωδία όσο και τα σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου, καθιστούν ακόμα ζωντανό και πολύ πιο επίκαιρο το αντιϊμπεριαλιιστικό, αντιμιλιταριστικό περιεχόμενο του Πολυτεχνείου και πολύ πιο επίκαιρα τα μεγάλα αιτήματα του για δημοκρατία, ...εθνική ανεξαρτησία και ''ψωμί – παιδεία – ελευθερία''.
Η πολύνεκρη τραγωδία του Παρισιού, μπορεί να γίνει όχημα μιας μεγάλης αντιδραστικής οπισθοδρόμησης, αν δεν βγουν στο προσκήνιο οι ευρωπαϊκοί λαοί για βαθιές δημοκρατικές ανατροπές στην Ευρώπη και πρώτα απ' όλα ο ελληνικός λαός για προοδευτική ανατροπή στην Ελλάδα.
Σήμερα η ευρύτερη περιοχή μας και ιδιαίτερα η Μέση Ανατολή μπορεί να γίνει θέατρο βρόμικων ιμπεριαλιστικών πολεμικών τυχοδιοκτισμών και επεμβάσεων και κυμάτων ξενοφοβίας και ρατσισμού, ενώ η Ελλάδα, σε μια Ευρώπη που οι χώρες της κλείνουν τα σύνορα τους και η μια μετά την άλλη σηκώνουν απάνθρωπους φράκτες, μπορεί να πιεσθεί σκληρά από τα κύματα προσφύγων, που δεν θα βρίσκουν διέξοδο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Την ίδια ώρα που η καταρρέουσα νεοφιλελεύθερη Ε.Ε. κινδυνεύει να γίνει χώρος ακροδεξιών και νεοφασιστικών εκτροπών, την ίδια ώρα τα κυβερνητικά μνημονιακά μέτρα πνίγουν την ελληνική οικονομία, φτωχοποιούν τα μεσαία στρώματα, εξαθλιώνουν τα κατώτερα και μετατρέπουν σε άνεργους και μετανάστες τους νέους και τις νέες μας.
Σε μια τέτοια φάση, η επέτειος του Πολυτεχνείου, την Τρίτη (17/11), αποχτά ένα νέο πολύ σημαντικό και επίκαιρο αντιπολεμικό, αντιφασιστικό, αντιϊμπεριαλιστικό, αντιμνημονιακό δημοκρατικό νόημα και ένα πιο ζωτικό προοδευτικό ανατρεπτικό περιεχόμενο για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Δημοκρατικοί κύκλοι τόνιζαν στην Iskra την ανάγκη οι συγκεντρώσεις και οι πορείες του Πολυτεχνείουσε όλη την Ελλάδα να έχουν μεγάλη μαζικότητα και δυναμισμό, ιδιαίτερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δίνοντας μια αγωνιστική δημοκρατική απάντηση στην Ευρωπαϊκή αντίδραση και στο ''μαύρο'' ελληνικό μνημονιακό μπλοκ.
Σημειώνουμε ιδιαίτερα την απόφαση της ''Λαϊκής Ενότητας'' να δώσει μαζικά και αγωνιστικά το παρόν με επίκαιρο περιεχόμενο στην πορεία του Πολυτεχνείου.
Η προσυγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας θα γίνει την Τρίτη (17/11), στις 3μμ, στην οδό Σταδίου στο ύψος της Πλατείας Κλαυθμώνος και αναμένεται, με την προσέλευση όχι μόνο του αριστερού κόσμου αλλά και ευρύτερα του δημοκρατικού πατριωτικού κόσμου και της νεολαίας, να είναι ιδιαίτερα μαζική και μαχητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου