Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015

Μερικές σκέψεις του Υποψήφιου Βουλευτή της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΛΑ.Ε.) Χαραλάμπου ΓεωργαντάΤη στροφή των 180 μοιρών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με αγνόηση της λαϊκής εντολής του 61,5% του ελληνικού λαού κατά του νέου Μνημονίου, επιχειρούν με διάφορους τρόπους να δικαιολογήσουν επικοινωνιακά τα συστημικά  μίντια και τα επιτελεία της κυβέρνησης.    Επιχειρούν με ψήγματα αυτοκριτικής να καλύψουν την τεράστια «κωλοτούμπα» της κυβέρνησης, υποσχόμενα προεκλογικά, υπέρβαση της ευρωζωνικής επιτροπείας …τηρώντας πάντα το Μνημόνιο.
    Ειδικότερα, στη συνέντευξη του στη ΔΕΘ (7.9.15) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΑλΤσίπρας, ξεχνώντας τις περσινές δεσμεύσεις (μην κάνοντας ουδεμία αναφορά λες και δεν είχαν ειπωθεί πότε) αν και αυτές οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση της χώρας , κατέφυγε σε μια άνευ ουσίας αυτοκριτική, προτείνοντας ένα πρόγραμμα που θα πρότεινε και ένα μικρό παιδί.
Και δυστυχώς δεν είδαμε ούτε μια πίεση ούτε μια κριτική ούτε ένα σχόλιο από ΟΛΟ το άλλο πολιτικό μνημονιακό φάσμα και τα μίντια για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ. Αλήθεια ποσό θα κοστίσουν όλα αυτά μνημονικά και αντισταθμιστικά μέτρα που προτείνει όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλοι οι συνοδοιπόροι του (ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ -  Χρυσή Αυγή και μερικά ακόμα αποκαΐδια  ΚΙΔΗΣΟ –ΕΛΙΑ-ΔΗΜΑΡ κτλ)
Αυτά αν θυμάστε έλεγε και ο πρώην συγκυβερνήτης αλλά και τωρινός υμνητής του μνημονίου...
Φ, Κουβέλης  προτείνοντας διαρκώς τα λεγόμενα ισοδύναμα μέτρα που κατέληγαν να στρέφονται πάντα στο εισόδημα του Λάου και πάντα ευνοούσαν την πλουτοκρατία και το τραπεζικό Κεφάλαιο
 Το αποτέλεσμα γνωστό.                                                                                      
·         Επιδείνωση της ύφεσης, αύξηση των «λουκέτων» και της ανεργίας,  
·         Λεηλασία λαϊκών εισοδημάτων,
·         Ξεπούλημα δημόσιας περιουσία,
·         Διόγκωση αντί για μείωση του δημόσιου χρέους κα
·         Από την άλλη το κρίσιμο ζήτημα του χρέους παραπέμπεται γενικώς και αορίστως στο μέλλον. Στην ουσία κανένα μέτρο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί αν δεν θα έχει την έγκριση των «θεσμών». Μην ξεχνάτε ότι και οι περιβόητες 100 δόσεις και αυτές είναι στο στόχαστρο  να καταργηθούν ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ (μην ξεχνάτε ότι όσοι ενταθήκαν υπέγραψαν αμοιβαία  σύμβαση μεταξύ Κράτους και Οφειλετών)
Η «Λαϊκή Ενότητα» απευθύνεται τόσο στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη μεγάλη δεξαμενή του "ΟΧΙ" κατά του νέου Μνημονίου, ιδιαίτερα στη νέα γενιά που έδωσε μαζικό και μαχητικό παρόν και τους καλεί στις επερχόμενες εκλογές να μη στηρίξουν τα κόμματα του παλιού και νέου «μνημονιακού τόξου». Ειδικότερα τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ (με νέο κάλυμμα τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη»), το Ποτάμι, καθώς και τη «Χρυσή Αυγή» (βαθιά συστημική δύναμη παρά τις αντιμνημονιακές κορώνες).
   Να μη στηρίξει επίσης τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ούτε τα παλιά μνημονιακά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και τους κρυφομνημονιακους Χρυσαυγιτες  αλλά να ενισχύσει τη «Λαϊκή Ενότητα», που με συνέπεια, ανιδιοτέλεια, αξιοπιστία και αγωνιστική στάση, υπερασπίστηκε τις δεσμεύσεις στο λαό και σήμερα εκφράζει το πραγματικά νέο και ταυτόχρονα «ιστορικά αναγκαίο» στην πολιτική ζωή.
Η «Λαϊκή Ενότητα», αγωνίζεται  για
ü  Τη κατάργηση της λιτότητας και των μνημονίων.
ü  Τη διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του χρέους με αναστολή πληρωμής (moratorium) τόκων και χρεολυσίων ως την οριστική ρύθμιση του.
ü  Την εθνικοποίηση των τραπεζών που ο ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά για την σωτηρία τους.
ü  Την παροχή ρευστότητας στην οικονομία, στις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις και στους αγρότες, τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» νοικοκυριών και επιχειρήσεων με λογική «Σεισάχθειας».
ü  Τη στήριξη του εισοδήματος χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων και εργαζόμενων νέων, την πάταξη της φοροδιαφυγής «εχόντων» και των προνομίων της κυρίαρχης ελίτ.
Όπως έδειξε με δραματικό τρόπο η ζωή, όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν εντός της ευρωζώνης.
    Η αποδέσμευση από την «επιτροπεία» των κυρίαρχων ελίτ Βρυξελλών και Βερολίνου, η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, η ανάκτηση του ελέγχου των οικονομικών μοχλών ρύθμισης της οικονομίας (νομισματικής, δημοσιονομικής, εισοδηματικής, αναπτυξιακής πολιτικής), κά, είναι αναγκαίο βήμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση και πολιτιστική αναγέννηση της χώρας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας και σταμάτημα της φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, για το άνοιγμα του δρόμου στην προοδευτική έξοδο από την κρίση      
Η «Λαϊκή Ενότητα» ως ευρύτερο μέτωπο αντιμνημονιακών, αριστερών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών και δημοκρατικών, κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, μπορεί να εμπνεύσει και να προωθήσει την ελπιδοφόρα προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.
Υπόσχομαι ότι θα αγωνιστώ για τις παραπάνω απόψεις μου και γιαυτό ζητώ την ψήφο σας στις εκλογές της 20/9/2015

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου