Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Νοσοκομείο της Άμφισσας «Πέντε χρόνια στο κρεβάτι του Προκρούστη»



Λαϊκή Ενότητα Φωκίδας          1-2-2016
Οι κάτοικοι  και οι επισκέπτες της Φωκίδας ανακαλύπτουμε καθημερινά   με τον χειρότερο τρόπο,  ότι η εφαρμογή των μνημονίων επί μια πενταετία εκτός των άλλων έχει προκαλέσει την κατάρρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών  υγείας στον τόπο μας.
Η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες, αποδεχόμενες τις απαιτήσεις των Τραπεζιτών και της Οικονομικής Ελίτ έθεσαν σε δεύτερη μοίρα την ζωή και την υγεία μας . Η υποταγή στην μνημονιακή λογική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο τέλος της παρεχόμενης δημόσιας υγείας στον Νομό μας, βάζοντας λουκέτο και στα ελάχιστα τμήματα του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας τα οποία λειτουργούν ακόμη...

Το κλείσιμο επί μήνες της πιο βασικής κλινικής, της παθολογικής και η ελλιπής στελέχωση όλων των άλλων κλινικών, με ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Η μη επάνδρωση του νοσοκομείου με το απαραίτητο προσωπικό και η  προσπάθεια μετακίνησης για εφημερίες των δύο παιδιάτρων στο Νοσοκομείο της  Λαμίας, δείχνουν το μέλλον.
Όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν πλέον ότι δεν μπορούν να περιμένουν από την κυβέρνηση  παράλληλα προγράμματα, που θα απαλύνουν την κατάσταση.  Όλοι οι κάτοικοι της Φωκίδας διαπιστώνουμε πλέον ότι ο γιατρός Βουλευτής του Νομού,  παρόλες τις υποσχέσεις  ένα χρόνο τώρα  δεν έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης μιας και ο ίδιος και το κόμμα του αποδέχθηκαν την λογική των μνημονίων. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που εφάρμοσαν τα μνημόνια και έφεραν την καταστροφή δεν κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση. Οι  δηλώσεις του νέου αρχηγού της ΝΔ που διεκδικεί να συγκυβερνήσουν  με οικουμενική για να εφαρμόσουν το ίδιο πρόγραμμα, δεν δημιουργεί ελπίδες επίλυσης των προβλημάτων.
Η υπεράσπιση της παρεχόμενης υγείας και του Νοσοκομείου της Άμφισσας είναι ζωτική για να συνεχίσει να υπάρχει πολιτισμένη ζωή στον τόπο μας. Το βιοτικό μας επίπεδο δεν φτάνει πλέον για να καλύψει τις απαιτούμενες αποστάσεις και  το κόστος για να σωθούμε, όταν το Νοσοκομείο πάψει να λειτουργεί. Η υπεράσπιση του Νοσοκομείου μας είναι υπεράσπιση της ίδιας μας της ζωής.
Σήμερα στα μπλόκα των αγροτικών κινητοποιήσεων , στις κινητοποιήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών , των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων για την προστασία της κοινωνικής περίθαλψης  και ασφάλισης,  γεννιέται η νέα ελπίδα. Είναι η ελπίδα ότι μπορούμε να σταματήσουμε τον κατήφορο .  Ζητούν  το 20% των εισοδημάτων μας για υγειονομική περίθαλψη και σύνταξη και σαν ανταπόδοση δεν θέλουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα.
Οι εργαζόμενοι μέσα από τις συλλογικότητές  τους και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να δυναμώσουν τον αγώνα υπεράσπισης της δημόσιας υγείας και να προετοιμάσουν το σχέδιο Β , που θα επιτρέψει στις  τοπικές κοινωνίες  να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της δημόσιας υγείας, οργανώνοντας   με τις δικές μας πλέον δυνάμεις από τα κάτω  την σωτηρία μας.
Η ενότητα των αγωνιζόμενων ελλήνων και των πολιτικών  δυνάμεων που είναι ενάντια στα μνημόνια είναι ο τρόπος να διεκδικήσουμε ξανά τη ζωή μας. Η Κυβέρνηση μιας Αριστεράς της Ανατροπής και ΟΧΙ  της Υποταγής, είναι  ο τρόπος που θα μπορέσουμε να το επιβάλουμε .
Για να χρησιμοποιείται ο πλούτος της κοινωνίας για τις ανάγκες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου